maandag 15 februari 2010

Valentijn produktie

Gisteren stond in het teken van Valentijn. Allereerst al in de kerk, de voorganger vertelde ons het verhaal van Valentinus. Mooi verhaal, dus ik plak even het verhaal hieronder.

Volgens het verhaal kwam een cipier (of de stadhouder van Rome) bij de toen al in de gevangenis zittende Valentijn met het verzoek zijn blinde dochter te genezen. Valentijn zorgde voor een geneesmiddel, maar dat werkte niet. Op de dag van zijn onthoofding probeerde de vader van het meisje nog wanhopig het vonnis tegen te gaan, maar tevergeefs. Na Valentijns terechtstelling ontving het meisje een klein briefje van Valentijn, waaruit een gele bloem viel (als mensen hem om raad vroegen gaf hij hen een bloem, vandaar de bloemengroet op Valentijnsdag). Op het briefje stond 'Van Valentinus' en direct kon ze weer zien. Volgens de legende werd de vader daarna bekeerd tot het christendom.

Nu ik het verhaal erbij ken is Valentijnsdag toch aanmerkelijk in achting gestegen ;-) Normaliter ben ik niet zo van de commercie.

Gelukkig stond ook gisteren niet in het teken van commercie, maar van allerlei mooie werkstukjes, lieve briefjes van de kinderen en mooie tekeningen. Het was een mooie saamhorige gezinsdag, wat heerlijk!

De werkjes van de kerkdienst (let niet op de ramen!):


















Prachtige tekening van Hendrik:
























Een wolprikwerkje van Annemijn:
























En mijn eigen pimp je IKEA mok project:
























Daarmee komen we de week wel weer door!

2 opmerkingen:

  1. Daar zitten mooie dingen tussen.

    Valentijn stamt inderdaad reeds uit de middeleeuwen, maar pas sinds begin jaren negentig raakt het weer in deze streken populair.

    Soms is het jammer dat er niet naar de gedachte erachter enzo meer gekeken wordt. Ik probeer dat ook te doen, maar dat verhaal van de blinde dochter kende ik niet.

    En men neemt natuurlijk élke gelegenheid aan om de mensen te laten consumeren. We mogen het de handelaars niet kwalijk nemen. Ieder mag er mee doen hoe hij het wil.

    BeantwoordenVerwijderen