dinsdag 24 november 2009

Kikkerkoning


Hendrik is onze kikkerkoning. Toen hij klein was kroop hij achter de mieren, nu is hij helemaal weg van amfibieën en reptielen. We hebben laatst een mooie vijver in de tuin gegraven om een beter leefklimaat te creëren voor onze kikkers. Hendrik plukt ze namelijk overal vandaan: uit het plantsoen, uit de speeltuin, bij vriendjes vandaan... We zien ze niet heel erg vaak nu, ik hoop dat ze op de bodem van de vijver in winterslaap zitten.

We wachten nu op het moment dat we onze eigen kikkerdril in de vijver zien verschijnen. Daar gaat nog een lange winter aan vooraf. Andere jaren werden we voorzien door onze predikant van kikkerdril. Nauwlettend werden de kikkervisjes in de gaten gehouden. En natuurlijk was er groot verdriet als de kikkervisjes het niet overleefden. Of wanneer ze vier pootjes hadden gekregen en de kikkers weer terug in de natuur gezet moesten worden. Dikke tranen vloeiden er dan bij Hendrik.

Onze predikant heeft helaas vorige week afscheid genomen na vijftien jaar. Jammer want de gemeente is onder zijn leiding flink uitgebouwd. Hij begon ooit met één kind en bij zijn afscheid zaten er wel twintig! Nu moeten we hard op zoek naar een opvolger. De eerste ronde heeft niets opgeleverd, hopenlijk gaat het beter in de tweede ronde.

Gelukkig heeft onze predikant beloofd om toch ook komend voorjaar weer te voorzien in kikkerdril!
Posted by Picasa

1 opmerking:

  1. Ieks ;-) Hier lopen ook van die "vieze" jongens rond, die haarfijn aanvoelen wat mama ervan vind....

    BeantwoordenVerwijderen