vrijdag 16 oktober 2009

marsepein

Juffie had amandelmeel en vroeg mij wat ze er van kon maken. Marsepein natuurlijk, zeker nu de herfstwind guur om de ramen waait.

Ingrediƫnten:

-350 gram gepelde amandelen of kant en klaar gemalen amandelmeel natuurlijk.
-500 gram poedersuiker
-1 eiwit (kun je ook maken van 5 gram eiwitpoeder en 30 gram water. Dit eiwitpoeder is verhit en dus salmonellavrij, ook niet onbelangrijk voor een kleuterklas).
-2 theelepels oranjebloesemwater

- Leg de amandelen een paar tellen in kokend water en houd ze daarna onder de koude kraan.
- Wrijf de bruine velletjes van de amandelen en doe ze met het stalen mes in de foodprocessor.
- Hak ze eerst tot ze heel fijn gemalen zijn.
- Voeg dan het eiwit, de poedersuiker en het oranjebloesemwater toe en laat de machine nog even draaien tot u een samenhangend geheel heeft.
- Leg de marsepein in plastic folie een paar uur in de koelkast.
- Kleur de marsepein eventueel met een paar druppels levensmiddelenkleurstof en kneed die er heel goed door. Ik heb een deel gekleurd met cacao.

Ik ben benieuwd wat ze er van maken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten