Al dagen van te voren stonden de schoentjes al klaar, maar ja, hij was natuurlijk nog niet echt in Delft en dus kwam er maar niets in de schoentjes. Vanochtend was het dan echt zover. Rosa werd natuurlijk dan ook al om zes uur wakker, ze was zo nieuwsgierig!
De Sinterklaastijd is altijd goed voor een hoop prutspret: pepernoten bakken, schoentjes knutselen, vlaggetjes maken, borstplaat maken. Hieronder een lekker pepernotenrecept, al waren ze zo lekker dat het meer pepernoot-koekjes waren!
100 gram bloem, 100 gram zelfrijzend bakmeel, 60 gram bruine basterdsuiker, 50 gram boter, 2 theelepel stroop of honing, 1 eetlepel speculaaskruiden, 4 eetlepels melk, boter om in te vetten
Zeef de bloem in een kom en voeg het zelfrijzend bakmeel, de gezeefde basterdsuiker en boter toe. Snijd de boter met 2 messen in kleine stukjes. Voeg de stroop of honing, de speculaaskruiden en de melk toe en kneed alles tot een samenhangend deeg. Laat dat 1 uur in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vorm bolletjes van het deeg.
Beboter een bakplaat en leg de bolletjes erop. Druk ze iets platter.
Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de pepernoten 20 minuten. Haal ze van de plaat en laat ze op een rooster afkoelen.
Bewaar ze in een goed sluitende trommel
Ik heb er voor het lekker nog gemalen anijszaadjes in gestopt, mmm!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten